CAO - Ziua Mondiala a Apei 

Ziua Mondiala a Apei la CAO

     

Ziua Mondială a Apei se sărbătoreşte anual în data de 22 martie.

Tema stabilită pentru acest an de către United Nations Water este “Natura pentru Apă” cu scopul de a  informa opinia publică despre  modul în care putem folosi natura pentru a depăși inconvenientele legate de gestionarea resurselor de apă ale secolului XXI. Ecosistemele deteriorate afectează cantitatea și calitatea apei disponibile pentru consumul uman.             
Astăzi, 2,1 miliarde de oameni locuiesc fără apă potabilă furnizată în condiții de siguranță, fapt care  afectează sănătatea, educația și mijloacele de trai.

În acest an, Compania de Apă Oradea în parteneneriat cu Colegiul Tehnic “Mihai Viteazul” care a aplicat la Programul Internaţional Şcoli Ambasador ale Parlamentului European au celebrat împreună Ziua Mondială a Apei la Staţia de Epurare Oradea.

Un grup de 40 de elevi de clasele a X-a şi a XI-a conduşi de doamnele profesoare Tiutin Rodica, Filip Marinela si Maghiar Ramona au luat parte la prezentarea  făcută de ing. Robert Judea Şeful Staţiei de Epurare Oradea  şi au vizitat principalele obiective tehnologice însoţiţi de către inginerul de proces Sorin Mihele.

Toţi participanţii au fost impresionaţi de acest  obiectiv impunator care este Staţia de Epurare Oradea, a cărei bună funcţionare asigură protecţia mediului înconjurător şi puritatea Crişului Repede, un râu transfrontalier.

- Galerie FOTO -