CAO - Școala Altfel, Aprilie 2023

ȘCOALA ALTFEL LA CAO  Galerie FOTO 

     

      Compania de Apă Oradea a devenit in timp un partener educational important pentru elevii scolilor oradene, sute de elevi vizitand in fiecare an diferite obiective ale companiei, in scopul cunoasterii si asimilarii mai aplicate a notiunilor de ape - mediu predate la diferite materii din programa scolara.

În cadrul programului “Scoala altfel”, derulat in perioada 27-31.03.2023, s-au organizat vizite la Uzinele de Apă şi Staţia de Epurare Oradea unde au fost prezentate elevilor procesele tehnologice aferente captarii, tratarii si ulterior epurarii apei uzate. Astfel, 406 elevi oradeni insotiti de cadre didactice ne-au fost oaspeţi la Uzina de Apă nr. 2 de pe Calea Clujului, locatie in care Dl. Ing. Alin COSTA – Sef Sector Captare, Tratare Apa a prezentat traseul apei brute de la captarea din Crișul Repede prin intermediul drenurilor subterane pȃnă la stațiile de tratare apă, respectiv stațiile de pompare care alimentează orașul cu apă potabilă.

Alti 494 elevi ai scolilor oradene au vizitat Statia de Epurare Oradea, locatie unde Dl. ing. Stefan Miheler – Sef Sector Epurare apă uzată a prezentat procesul de epurare al apei uzate colectate din canalizarea orășenească, respectiv linia de tratare a nămolului de epurare si mai apoi evacuarea apei uzate epurate ȋn emisar.

În plus, la sediile Scolii Colegiului Național „Onisifor Ghibu”, Grădinița nr. 45 și Grădinița nr. 30, elevilor de la clasele pregătitoare, respectiv copiilor din grupe mijlocii și mari li s-a prezentat “Povestea Apei”, de către colegi din cadrul Compartimentului Mediu, cu informatii atȃt despre circuitul apei în natură cȃt și despre circuitul acesteia ȋn cadrul obiectivelor Companiei de Apă Oradea.

Totodată colegii de la Laboratorul de apă potabilă CAO s-au deplasat la Gradinița nr. 45 și au realizat în fata preşcolarilor, analize şi probe ale apei potabile, demonstrații practice de colorare a apei folosind indicatori utilizați ȋn laborator spre „deliciul” acestora.

Deasemenea, elevi de gimnaziu de la Școala Generală nr. 11 au făcut o vizită la Laboratorul de apă potabilă unde le-a fost prezentată activitatea de laborator, respectiv aparatura folosită ȋn scopul verificării calității apei potabile.

       Acest eveniment s-a desfasurat sub sloganul Zilei Mondiale a Apei, 2023:
"Fă schimbarea pe care tu ți-ai dori să o vezi în lume! Fiecare picătură/gest contează!".
Viitorul planetei depinde de noi!