Voluntariat - Habitat pentru umanitate

Compania de Apă Oradea a deschis robinetul la voluntariat
40 de angajaţi ai Companiei de Apă Oradea au aniversat ziua companiei fiind voluntari la construirea unor locuinţe pentru familii cu venituri reduse
 

            Vineri, 21 iulie, 40 de angajaţi ai Companiei de Apă Oradea au ales să dea o mānă de ajutor la construirea unor case pentru familii de orădeni alături de Habitat pentru Umanitate Beiuş. Ei sunt angajaţi din toate departamentele companiei şi au vrut să īmpărtăşească bucuria de ajuta pe cei īn nevoie timp de o zi. Au devenit voluntari alături de beneficiarii caselor la confecţionarea armăturilor metalice, la prepararea betonului şi la montarea armăturii planşeului pentru patru apartamente din cadrul proiectului „Locuinţe pentru un viitor sigur"  derulat de Habitat īn Oradea.

            
  „Particip pentru prima dată la o acţiune de voluntariat şi vreau să mărturisesc că pentru mine este o experienţă pe care īmi doresc să o repet. Este o bucurie să lucrez alături de colegii mei, chiar dacă pānă acum n-am mai avut ocazia să confecţionez armături metalice. N-am crezut că este atāt de uşor să aduci zāmbetul pe faţa unor oameni mai puţin norocoşi, cu atāt de puţin efort” spune Anca, voluntar de la Compania de Apă Oradea.              

            Printre beneficiarii ajutorului celor de la CAO se află şi o familie cu şase copii care locuieşte īn prezent īn condiţii dificile īntr-o casă degradată de la perifieria Oradea. Ei n-au nicio altă posibilitate de a se bucura de o casă decentă pentru că nu sunt eligibili pentru un credit şi nici veniturile lor nu le-ar permite să-şi construiască singuri o casă īn următorii 30 de ani.
            După o zi toridă, toţi cei 40 de voluntari erau cu zāmbetul pe buze, vāzānd că, īn urma lor a rămas un rezultat frumos şi familii mai aproape de visul de a se muta īn locuinţa mult visată.
  (galerie FOTO)